Samadhi
,

Samadhi kombinerer bevidst vejrtrækning med milde yoga stillinger

Samadhi yoga er en form for yoga, som kombinerer bevidst vejrtrækning, pranayama, med milde yogastillinger, Asanas, hvilket giver udøvere en spirituel vej til oplysning. På gammel Sanskrit, Indiens klassiske sprog, betyder samadhi lyksalighed eller super bevidsthed, mens yoga betyder forening. Samadhi yoga er en meditationsform, som udøveren kan bruge til at finde en følelse af enhed med meditationsobjektet. Udøvere af denne form for yoga ønsker oftest at opnå indre ro og et højere stadie af bevidsthed og derfor ikke bare at forbedre fysisk fitness.

Udøvere påstår at alle kan opnå spirituel oplysning ved at benytte denne form for yoga. Vejrtrækningsøvelserne og stillingerne brugt i denne form for yoga er typisk nemmere end de, som bliver brugt i nogle af de mere aktive og anstrengende former, som for eksempel Power yoga. Samadhi yoga er typisk passende for mennesker indenfor alle niveauer af fitness, da det typisk fokuserer på vejrtrækningsøvelser og at øge udøverens bevidsthed overfor det fysiske indre og ydre og spirituelle stadier. På klassisk Sanskrit refererer ordet samadhi til at stadie af højere bevidsthed, hvor en person, som mediterer, føler sig som værende et med sit meditationsobjekt. Samadhi er også en af de otte dele indenfor yoga, også kaldt den ottedelte vej. Den ottedelte vej er den klassiske yogas guide til en dydig og meningsfuld livsstil. Den fremlægger retningslinjer for et etisk og spirituelt liv, og de som følger denne vej, siges i sidste ende at opnå oplysning.

Ifølge praksissen skal yoga udøvere igennem alle otte dele af den otte-delte vej for at opnå samadhi. De første syv dele af den otte-delte vej er: yamas, eller de etiske standarder, niyamas, eller selvdisciplin standarden, Asana, pranayama, pratyahara, eller tilbagetrækning af sanserne fra udefrakommende stimulans, Dharana, eller koncentration, og dhyana, som er meditation. Klassisk yoga lærdom siger, at kun når en udøver har opnået alle disse dele af den otte-delte vej, kan han/hun opnå lyksalighed, eller samadhi. Denne type af yoga påstår at tilbyde sine studerende vejledning på vejen mod oplysning ved ikke kun at fokusere på fysisk form og den fysiske krop, men også på den spirituelle krop og kontrol over sind og tanker. Samadhi yoga hold er typisk tilgængelige hos de fleste yoga centre.

Læs også:   Pratyahara er den bevidste tilbagetrækning af energi
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *